Skip to main content

Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando, çevre ve verimlilik öncelikli yaklaşımı ile Türkiye’nin en prestijli iş ödüllerinden biri olan Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödüle layık görüldü

Bursa, 26.11.2021 – Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando, ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiği ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Maysan Mando, çevre ve verimlilik öncelikli yaklaşımı ile Türkiye’nin en prestijli iş ödüllerinden biri olan ve değişime yön veren lider projelerin ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödüle layık görüldü.

Maysan Mando, tamamen çevre dostu özelliğiyle Avrupa’da bir ilk niteliğinde olan “Selektif Krom Kaplama Prosesi” projesiyle başvurduğu yarışmada, “Sürdürülebilir İnovoasyon – Proses” kategorisinde ödül almanın gururunu yaşadı.

Sürdürülebilirliği her alanda benimsiyoruz

“Değişim Birlikte Mümkün” mottosuyla, online olarak gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül, ilk günden beri proaktif ve şeffaf bir yaklaşım ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmaya odaklandıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin en prestijli iş ödüllerinden biri olan Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödül almaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Sürdürülebilirlik yaklaşımını her alanda benimseyen bir şirketiz. Yaşam alanlarımızın korunması amacıyla, çevreye zarar verebilecek her türlü çalışmanın karşısında durarak, sürdürülebilir bir gelecek için çabalıyoruz. Bunun yansımalarından biri olarak, fabrikamızda devreye aldığımız ‘Selektif Krom Kaplama Prosesi’ ile tehlikeli katı atık, atık su ve emisyon gazı (VOC) çıkışının önlenmesini amaçladık.

Bu hat, Avrupa’da bir ilk özelliğinde. Yeni bir sistem ve hiçbir atığı yok; tamamen çevre dostu. Proses esnasında ortaya çıkabilecek emisyon gazı, tehlikeli katı atık ve atık su oluşumunun tamamen önüne geçiyor. Projeyi devreye aldığımızdan bu yana, ilgili parametrelerde çevreye zarar verebilecek her türlü riski minimize etmeyi başardık. Bu prosesle beraber 1,175ton/yıl VOC’nin havaya ve dolayısıyla su ile çözünüp çevre ve insan sağlığına etkisi engellendi, 25.750 ton/yıl su kullanımı ve atık su oluşumunun önüne geçildi. 20 ton/yıl arıtma çamuru oluşumunun önüne geçildi. İçerisinde bulunduğumuz topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarının bilincinde bir şirket olarak, kalıcı ve sürdürülebilir büyümeye odaklanıp, mutlaka değer sağlamak temel hedefimiz” dedi.

‘Akıllı şirket’ odaklı ilerliyor

Çevre ve verimlilik öncelikli yaklaşımı, şirket kültürü haline getirdiklerine vurgu yapan Şengül, “Proseslerimizi çevresel etkilerini bilerek çalışmak, atıkların ayrışımını sağlayarak daha temiz bir çevre odaklı üretim yapmak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Sürekli iyileştirme ve katma değer yaratan işletme anlayışıyla kağıt kullanımını en aza indirerek, tüm süreçlerimizi mobil yazılımlara aktarmaya başladık. ‘Akıllı şirket’ odaklı ilerliyoruz.

Ayrıca fabrikamızdaki tüm süreçlerin birbiriyle entegrasyonunu dijital hale getirmek gibi çalışmalarımız var. Sürdürülebilir operasyonel başarı için dijital dönüşümün çok daha önemli bir kaldıraç etkisi olacağına inanıyoruz. Bunun yanında, Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısıyız ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına tam destek veriyoruz. Yani ülkemizin sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerleyişine de destek oluyoruz. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarının bilincinde bir şirket olarak, değerlerin tümüyle içselleştirilmesini amaçlıyoruz. Bu ödülü elde etmemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Maysan Mando’ya sürdürülebilir iş ödülü

Maysan Mando’ya sürdürülebilir iş ödülü

Maysan Mando’ya sürdürülebilir iş ödülü